Кулінарний блог Etnocook (etnocook) wrote,
Кулінарний блог Etnocook
etnocook

Грибна підлива

Зазвичай щороку знаходжу можливість поїхати в ліс і назбирати грибів. Переробляються вони по-різному, частина білих сушиться, дуже багато заморожуються. В дитинстві пам'ятаю довгі ряди закруток, маринованих білих, солених опеньків та всіляких салатів типу "ікра грибна", але зараз таке не практикую. Останнім часом експерементувала з соленими груздями та рижиками, получається вишукано-смачно, правда, необхідна деяка практика, інвентар та стабільні умови. Грибів цього разу було небагато, на традиційну вечірню підливу залишилося трохи лисичок, сироїжок, маслюків та білий гриб. Ось що з цього получилося





Традиційно грибну підливу готують з білих варених або сушених грибів, маслюків, підберезників. Цей рецепт з різних грибів, але так само можна взяти їх якогось одного виду.



Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

грибна підлива

 Складники:

гриби (білі, маслюки, лисички, сироїжки)...............600 гр.

сметана.....................................250 гр.

олія.........................................5 ст.л.

цибуля ріпчаста...............................1 шт. середніх розмірів

часник.....................................1 головка (5-6 зубчиків)

лавровий листок.....................2 шт.

зелень кропу, цибулі.............за смаком

сіль, перець чорний мелений.........за смаком

 

Час приготування: 45 хв.

Кількість порцій: 4

Складність приготування: просто

гриби на підливу

Спосіб приготування:

1. 

обсмажуємо гриби

Гриби ретельно миємо, чистимо, нарізуємо невеличкими шматочками. Цибулю нарізуємо кубиками, обсмажуємо в олії на сковорідці до золотистого кольору, додаємо крупнонарізані стебла кропу. Додаємо гриби, лавровий листок, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хв., час від часу помішуючи гриби кописткою.

2. 

товчемо часник і нарізуємо зелень

Товчемо часник, нарізуємо зелень кропу і цибулі.

3.

грибна підлива на сковорідці

До грибів на сковорідці додаємо зелень, товчений часник, сметану, солимо, перчимо, ретельно все вимішуємо.

Смачного!

грибна підлива готова

 Примітки:

  • для згущення підливи можна додати 2-3 ст. л. обсмаженого до горіхового кольору на сковорідці борошна або 2-3 ст. л. крохмалю

  • для смаку можна додати 2 ст. л. вершків

  • з готової підливи виймаємо лавровий листок і викидаємо

  • обережно вибираємо гриби, уникаючи незнайомих та отруйних



З сайту Etnocook - традиційна етнічна кухня

http://etnocook.com.ua/hrybna-pidlyva/
Tags: гриби, підливи
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 4 comments