?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Сочники житні

Мабуть, у більшості людей при слові "сочники" виринають спогади про шкільну їдальню і маленькі перерви, на яких перекушували булками і компотом))) Пропоную дещо інший варіант загальновідомого рецепту. Сочники з житнього борошна незмінно смачні, традиційно апетитно виглядають та набагато корисніші для здоров'я (і для фігури, безперечно:))




Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

Складники:

Для тіста:

борошно житнє.....................600 гр
масло вершкове...................200 гр
цукор.....................................100 гр.
яйця.......................................1 шт
сіль.........................................10 гр
розпушувач тіста або сода.......................2 ч.л розпушувачу або 1 кавова ложка соди
сметана................................150 гр
вода.....................................50 гр
мак........................................2 ст.л.

Для начинки:

сир....................................800 гр.
борошно............................2 ст.л
цукор................................150 гр
яйця...................................1 шт
сіль....................................20 гр
ванільний цукор...............1 ч.л. або дрібку перетертої ванілі

Для змазування:

яйце куряче......................1 шт.
молоко............................1 ст.л.

Час приготування: 1 год

Кількість порцій: ~20 шт

Складність: середня

 

Приготування:

1.

робимо плястерки з житнього тіста

Борошно просіюємо, вимішуємо з розпушувачем. В розтоплене масло додаємо яйця, цукор і розтираємо. До розтертої маси додаємо сметану, сіль, мак, всипаємо борошно і вимішуємо тісто, доливаючи при потребі води. Тісто кладемо на 10 хв. в холодильник, потім ще раз обминаємо і розкачуємо товщиною 0,5 см на посипаній борошном поверхні. Склянкою виробляємо плястерки круглої форми.

2.

кладемо начинку для сочників

Для начинки сир перетираємо через сито або дуже добре розминаємо товкачем, вимішуємо з борошном, цукром, яйцями, солимо та додаємо ванільний цукор. На плястерок ставимо 1 ст.л. начинки

3.

накриваємо сочники

На плястерку начинку можна просто накрити, не притискаючи краї або притиснути, залишивши проміжок посередині або заліпити, а потім прорізати щілину

4.

сочники з яйцем для змазування

Зверху змазуємо сочники розтертим з молоком яйцем

Смачного!

сочники

Примітки:

  • замість води можна взяти відповідну кількість сметани і замішувати тісто тільки на сметані

  • борошно можна взяти половину житнього, а половину пшеничного

  • борошно в начинці можна замінити манною крупою

  • після випікання охолодити сочники бажано на решітці, щоб уникнути деформації



http://etnocook.com.ua/sochnyky-zhytni/

Etnocook - традиційна етнічна кухня

Comments

( 5 comments — Leave a comment )
yurgengorg
Jul. 27th, 2013 02:14 pm (UTC)
Ніколи навіть не чув про такий хлібопродукт, як "сочники":))
etnocook
Jul. 27th, 2013 06:46 pm (UTC)
та ну
навіть не знаю, добре це чи ні))) я в школі вчилася завжди не в ту зміну, коли вони були свіжі, хоча чула відгуки типу "смачно, як в дитинстві" - значить, комусь щастило ))))
(Deleted comment)
etnocook
Jul. 27th, 2013 09:02 pm (UTC)
рецепт був одним і незмінним у всіх шкільних буфетах))
maks_e
Jul. 31st, 2013 12:07 pm (UTC)
Дійсно дуже смачно та корисно. Нажаль, сьогодні не в кожного є час на приготування їжі і це так сумно. Адже наша кухня одна з найсмачніших в світі, перестати готувати - втратити своє я
etnocook
Jul. 31st, 2013 09:18 pm (UTC)
сумно, що не в кожного є бажання готувати, навіть найпростіше)))
( 5 comments — Leave a comment )

Profile

етнокук, etnocook
etnocook
Кулінарний блог Etnocook
Українська кухня Etnocook

Latest Month

March 2018
S M T W T F S
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Powered by LiveJournal.com
Designed by yoksel